Nieuws

Agenda

Foto's

Advertenties

Ringmaten

Info

 

Tentoonstelling 2018 in goede sfeer verlopen

De jaarlijkse vogeltentoonstelling is weer achter de rug. Als vogelvrienden kunnen we terugkijken op een geslaagde TT. Weliswaar was het aantal deelnemers en ingezonden vogels wat lager dan we de laatste jaren gewend waren, maar daar stond tegenover een mooie verscheidenheid aan vogels en een groot aantal vogels van hoge kwaliteit.

De keurmeesters wezen de volgende kampioenen aan: Kanaries Lipochroom, Raymon Riezebos met Rood mozaïek, 92 punt; Kanaries Melanine, Gerrit Boegborn met Agaatopaal wit dominant, 92 punt; Postuurkanaries, Gerrit Boegborn met Gloster consort donkerbont schimmel, 92 punt; Zebravinken, Peter Bredenbeek met grijze pop, 93 punt; Japanse meeuwen, Peter Bredenbeek met Ino crème, 93 punt; Muskaatvinken, Gert Jan Wagenvoort met Indische muskaatvink, 92 punt; Gouldamadines, Gees Meeuwenberg met Zwartkop groen witborst pop, 92 punt; Overige zaadetende tropische vogels, Jan Haarman met Kleine Cubavink, 92 punt; Kleurgrasparkieten, Johan Kruider met groen, 92 punt; Agaporniden, Alex van Elst met Agapornis roseicollis groen, 93 punt.

Henkie Haverhoek werd Jeugdkampioen met een groene Agapornis roseicollis met 92 punt. Kampioen Derby (ringnr. 5) werd Gerard van den Beld met een Agapornis fischeri lutino, 91 punt. Algemeen kampioen en tevens Kampioen Vrije derby, winnaar van De Horst-bokaal werd Alex van Elst.

Omdat dit de allerlaatste vogeltentoonstelling is in Party- en Zalencentrum De Horst aan de Kerkstraat, mag Alex De Horst-bokaal, de wisselbeker, dit keer behouden. De Horst krijgt in 2019 een andere bestemming. Een traditie van tientallen jaren komt hiermee ten einde. Gelukkig hebben we een nieuw onderkomen gevonden bij Speeltuinvereniging De IJssel op de Zandweerd.

Op de openingsavond werd Jan Eggink in het zonnetje gezet vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap. Districtsvertegenwoordiger Jan van Duuren speldde hem het ereteken van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers op.

Uitslag Verloting: 607 - 1032 - 687 - 831 - 1008 - 1218 - 309 - 566 - 1498 - 307 - 352 - 358 - 838.

Voor een foto-impressie van de TT 2018 zie onder Foto's. 
22 november 2018

Hoezo?

Welke?

Waar?

Wanneer?

Wat kost het?

Wat levert 't op?