Nieuws

Agenda

Foto's

Artikelen

Ringmaten

Info

 

Wat kost het om vogels te houden?

Vogels variëren sterk in prijs. Je hebt ze vanaf ongeveer 5 euro tot wel 1.000 euro per stuk. In het algemeen zijn grote parkieten en papegaaien wat prijziger dan de kleine tropische vogels. De prijs wordt sterk bepaald door het gemak waarmee ze zich voortplanten. Kweek je er makkelijk mee, dan zal de prijs doorgaans laag zijn en omgekeerd.

Je kunt vogels en vogelbenodigdheden kopen in de meeste dierenspeciaalzaken. Ook op verschillende vogelmarkten, in het voor- en najaar. In onze regio onder andere in Heeten en in Zwolle. Voordeel van het bezoek aan een vogelmarkt is dat je een goed totaal-overzicht krijgt van de mogelijkheden die er zijn. Ook op de verenigings-tt zijn vogels te koop. Soms kun je vogels ruilen met een andere liefhebber.

Als je er de tijd voor hebt, kun je in de hokkenbouw heel wat creativiteit kwijt. Belangrijk is daarbij dat je lering trekt uit de fouten die anderen al voor jou gemaakt hebben.

Een veelgemaakte beginnersfout is helaas, direct te beginnen met de aanschaf van een prijzig koppel, terwijl men de fijne kneepjes van het houden van vogels nog moet leren. Om teleurstelling te voorkomen is het beter te beginnen met wat goedkopere soorten, die minder hoge eisen stellen aan de verzorging. Geschikte vogels voor beginners zijn bijvoorbeeld "gewone" kleurkanaries, zebravinken, Japanse meeuwtjes, zilverbekjes en natuurlijk grasparkieten.

Wat kost het lidmaatschap van VDV-Gekleurde Zanger?

Het lidmaatschap van onze vereniging kost per jaar voor:

  • jeugdleden (tot 18 jaar) € 20.-
  • volwassenen van 18 tot 65 jaar € 44.-
  • pensioengerechtigde volwassenen € 40.-.
In dit bedrag is de afdracht aan de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers begrepen.

Het is ook mogelijk ondersteunend lid van de vereniging te worden. Je ontvangt dan wel het clubblad en bent welkom op de verenigingsavonden, maar staat niet ingeschreven bij de NBvV. Je ontvangt dus niet het maandblad Onze Vogels en kunt geen ringen bestellen.

 
Hoezo?

Welke?

Waar?

Wanneer?

Wat kost het?

Wat levert 't op?