Nieuws

Agenda

Foto's

Artikelen

Ringmaten

Info

 

Welke vogels?

Een veelgebruikte hoofdindeling van onze cultuurvogels is:

Naast deze soorten worden op wat kleinere schaal ook wel Europese vogels gehouden. Bovendien komen sierduiven en kwartels in onze volières voor.

Een andere indeling is, naar hoofdvoedselbron: zaadeters, vruchteneters of insecteneters. Zaadeters zijn het gemakkelijkst te houden. De beide andere soorten zijn bewerkelijker in de verzorging.

Welke mensen?

 Vogelliefhebbers vind je in alle lagen van de maatschappij. En in (bijna) alle leeftijden. Heel in het algemeen kun je stellen dat het vaak wat rustiger types zijn, mensen die kunnen genieten van een aanblik. Daarbij zijn de "mannetjes" in de meerderheid, net als in menig vogelhok.

De intensiteit waarmee de hobby wordt beoefend, verschilt sterk per persoon. Voor sommigen is het ideaal, een bont gezelschap van vogels, alleen om naar te kijken. Anderen hebben zich gespecialiseerd in een bepaalde vogel, soms zelfs in een bepaalde kleur. Als je kwalitatief aan de top wilt meedraaien, is specialisatie welhaast noodzakelijk en moet je er ook behoorlijk wat tijd in (kunnen) steken.

 
Hoezo?

Welke?

Waar?

Wanneer?

Wat kost het?

Wat levert 't op?